Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Άρνηση αποδοχής μειωμένων δαπανών και Voucher από τους γονείς σχετικά με την Ειδική Αγωγή

   Παράπονα από την Ομάδα Γονέων με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής «Παρέμβαση» σχετικά με τον <<κουρεμένο>> προΫπολογισμό για την Ειδική Αγωγή λόγω των μεταρρυθμίσεων του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας.

    Η ομάδα αναφέρει πως θα πρέπει να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες αυτών των παιδιών που έχουν ανάγκη τη μέριμνα και τη φροντίδα καθώς αυτή η μείωση της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή γίνεται τελείως αυθαίρετα.

   Αντίθετα, γίνεται η πρόταση για την εξίσωση της δαπάνης μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

   Αναφέρει η ομάδα επίσης πως υπάρχουν αγκάθια, λάθη και παραλείψεις στο σύστημα όπου ενδεικτικά τονίζει ότι δικαιολογούνται μόνο 4 θεραπείες ανά γνωμάτευση και ανανέωση αυτής κάθε 4 μήνες.

   Μάλιστα, σε κάποιους κωδικούς στο παράρτημα έχουν εγκριθεί 5 είδη θεραπείας και ο ΕΚΠΥ αναφέρει ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι 4! 

   Αυτό σημαίνει ότι προωθούνται οι θεραπείες όμως δεν εγκρίνονται.

   Επιπλέον, επισημαίνει η ομάδα πως ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει τις πληρωμές από τα προγράμματα Voucher καθυστερώντας να τις καταβάλει οδηγώντας τους να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον Οργανισμό.

   Σημειώνεται τέλος, ότι με αυτές τις εκπτωτικές πολιτικές που εφαρμόζονται υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτά τα παιδιά που έχουν τόσο πολύ ανάγκη την πρόνοια και τη μέριμνα για ένα καλύτερο μέλλον.!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή