Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Σαφάρι» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Τρικαλινές επιχειρήσεις.
 
Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ελεγκτές δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ποια επιχείρηση θα ελέγξουν, έχουν ξεκινήσει το «σαφάρι» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε Τρικαλινές επιχειρήσεις.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται η έκδοση αποδείξεων και οι ποινές για παραβάτες,  αφορούν το κλείσιμο της επιχείρησης για 48 ώρες, πενθήμερα λουκέτα ή και 10ήμερα, χρηματικό πρόστιμο, ενώ βάσει της Νομοθεσίας η ποινή του 48ωρου λουκέτου επιβάλλεται σε περιπτώσεις που εντοπίζεται η μη έκδοση περισσότερων από 10 αποδείξεων ή το σύνολο της αξίας των αποδείξεων που δεν έχουν κοπεί υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής αυξάνεται ανάλογα ο αριθμός των ημερών αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων ερευνούνται και τυχόν «πειραγμένες» ταμειακές  μηχανών, που σβήνουν τις αποδείξεις που έχουν κόψει.

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ μέσω της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τα αποτελέσματα των ελέγχων και για την αποδοτικότητα των συνεργείων.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή