Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Σφίγγει τα λουριά» ο πρωθυπουργός-Ρευστά τα ενδεχόμενα της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου

   Ξεκάθαρη στήριξη χωρίς αστερίσκους αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πάνο Καμμένο καθώς θεωρεί ότι ψήφος εμπιστοσύνης με αστερίσκους δεν μπορεί να υπάρξει.

   Ο Πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να πάει στο ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο κρατώντας σκληρή στάση και φέρνοντας τον υπουργό Άμυνας μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: είτε τηρείς τη δέσμευσή σου για στήριξη της κυβέρνησης παρά τη διαφωνία σου στο ζήτημα των Πρεσπών είτε ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες.

   Με αυτά τα δεδομένα και εν αναμονή των εξελίξεων στα Σκόπια, το σημερινό ραντεβού των δύο δεν πρέπει να θεωρείται απολύτως σίγουρο καθώς πιθανώς Τσίπρας και Καμμένος να δώσουν ο ένας στον άλλο μια μικρή παράταση τόσο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην πΓΔΜ όσο και για να σκεφτούν όλα τα ενδεχόμενα.

   Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει να λύσει το γόρδιο δεσμό με μια… ντρίμπλα.
   Ο υπουργός Άμυνας, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, κατέληξε στην εξής πρόταση προς τους βουλευτές του:

   Να ψηφίσουν κατά συνείδηση οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. για την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Αλλά οι υπουργοί του κόμματός του να δεσμευτούν ότι θα τον ακολουθήσουν στην έξοδο απ’ την κυβέρνηση.

   Αν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή, ο κ. Καμμένος και διασώζει τα προσχήματα σε ό,τι αφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών και διατηρεί την (σοβαρότατα τραυματισμένη) συνοχή της Κ.Ο. του και δείχνει συνεπής με την διακήρυξή του για αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση. Παράλληλα, αποφεύγει την σύγκρουση με βουλευτές του αφού δεν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του απ’ την κυβέρνηση. Το τελευταίο, όπως είναι γνωστό, απορρίπτουν τέσσερις βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν σε άρση της εμπιστοσύνης απ’ την κυβέρνηση.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή