​Αυτή τη φορά ψηφίζουμε ορθολογικά

Σε λιγότερες από 10 μέρες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στη χώρα μας, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, διεξάγονται εθνικές εκλογές. Καλούμαστε, με την ψήφο μας, να επιλέξουμε την πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε για τα επόμενα 4 χρόνια. Το σχέδιο δράσης που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και τα πρόσωπα που θα κληθούν να το εφαρμόσουν.

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου όπου σημειώθηκε μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δυο παρατάξεις που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας πολλοί θεώρησαν ότι ο λαός καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Ότι καταψήφισε τον Πολάκη, τα Capital controls, τις τραγωδίες σε Μάντρα και Μάτι, τις μειώσεις σε συντάξεις και αυξήσεις σε φόρους, τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας και όλα αυτά τα δεινά που ζήσαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επέλεξε την λογική της πόλωσης και του αναθεματισμού των προηγούμενων. Αντίθετα προσπάθησε και προσπαθεί να ενώσει τους Έλληνες όπως πάντα έκανε και θα κάνει η παράταξη της ΝΔ, όντας η παράταξη που πάντα μπαίνει μπροστά για την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.

Η ΝΔ σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο, πολεμάει τηνλάσπη τα fakenews και τον λαϊκισμό με μοναδικό της όπλο το πρόγραμμα της. Ένα πρόγραμμα πληρέστατο δίνοντας έμφαση στην οικονομία και την ανάπτυξη μέσω ρεαλιστικών μειώσεων στην φορολογία κάτι που σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη οδηγεί σε μείωση την ανεργίας. Όπως επίσης δίνει έμφαση στην ασφάλεια, στην παιδεία, στην υγεία, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας όπως και σε καίρια κοινωνικά ζητήματα που θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια όπως η υπογεννητικότητα που πρέπει να μειωθεί.

Το πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί ο καθένας να το βρει στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχουν αστερίσκοι και κρυφές ατζέντες. Είναι ένα πρόγραμμα καταρτισμένο από επιστήμονες και ανθρώπους της αγοράς, έτοιμο να εφαρμοστεί από την επόμενη των εκλογών κιόλας, γιατί δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Για αυτό το λόγο την επόμενη Κυριακή δεν πάμε παραλία αλλά πάμε στην κάλπη. Οι καιροί για πειράματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτή τη φορά ψηφίζουμε ορθολογικά, για ισχυρή ανάπτυξη, για αυτοδύναμη Ελλάδα. Γιατί ενωμένοι μπορούμε.

Γράφει ο Δημήτριος Φώτης
Ο Δημήτριος Φώτης είναι Οικονομολόγος MSc, μέλος Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή