Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αύξηση των οφειλετών του Δημοσίου κατά 584.979 μέσα σε ένα χρόνο

   Παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο αύξηση των οφειλετών του Δημοσίου κατά 584.979 καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των χρεών τους ακόμη και των μικρότερων χρηματικών ποσών αφού φόροι και ασφαλιστικές εισφορές είναι στο ζενίθ τους.

   Συγκεκριμένα, οι οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου έφθασαν τον Σεπτέμβριο τα 4.312.395 από 3.727.416 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2017 εκφράζοντας την εδραιωμένη κατάσταση που δίνει την εντύπωση ότι είναι μη αναστρέψιμη.

   Οι αυξήσεις των χρεών τους καλοκαιρινούς μήνες άγγιξε τα 335,82 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επιβάρυνση από τη λήξη της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ενώ τα ληξιπρόθεσμα του Σεπτεμβρίου είχαν ανοδική τάση της τάξης των 4,72 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

   Ωστόσο, οι οφειλέτες με μεγαλύτερα χρέη ήταν αυτοί που συνέβαλλαν στο συνολική ‘’τρύπα’’ των  ληξιπρόθεσμων κυρίως λόγω λήψης δανείων και ύστερα του ΦΠΑ.

   Τέλος, τον Σεπτέμβριο καταγράφεται νέα αύξηση των συνολικών χρεών κατά 449,92 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που οφείλεται στην επιβάρυνση από λήξεις των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ ενώ σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν δημιουργηθεί νέες οφειλές ύψους 7,84 δισ. ευρώ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή