Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Χόρτασαν»… συμπαράσταση οι Τρικαλινοί Πολύτεκνοι

Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας αύριο (γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου) και με την ευκαιρία επισκεφθήκαμε την Στέγη Αλληλεγγύης Πολυτέκνων Νομού Τρικάλων που λειτουργεί στην παλιά ζωαγορά των Τρικάλων.

Μια δομή που στηρίζει όσο μπορεί τις οικογένειες που με καθημερινό αγώνα προσπαθούν να θρέψουν από έξι (6) στόματα και πάνω, οικογένειες που μπορούμε χωρίς διάθεση υπερβολής να πούμε ότι «απαντούν» στην πράξη το οξύτατο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αν επιπλέον θυμηθούμε ότι δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις Πολύτεκνων οικογενειών με έξι, επτά ή ακόμη και οκτώ παιδιά! Για να μην αναφερθούμε στο ρεκόρ που σε Τρικαλινό επίπεδο είναι οικογένεια με δώδεκα (12) παιδιά!

Μιας και θυμηθήκαμε όλα αυτά, στην μνήμη μας ήλθε και κάτι άλλο: Τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στους Πολυτέκνους της πόλης μας, για κάποια έστω ανακούφιση στις περικοπές που έχουν υποστεί από Πολιτεία με την κατάργηση επιδομάτων, προσλήψεων, μειωμένων τιμολογίων ΔΕΗ κ.λπ.

Θυμηθήκαμε λοιπόν ότι ο κ. Παπαστεργίου είχε υποσχεθεί στους Πολύτεκνους έκπτωση στα Δημοτικά Τέλη, πράγμα που δεν εφήρμοσε ποτέ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό επί της παρούσας δημοτικής αρχής καταργήθηκε και η ατέλεια που είχαν οι Πολύτεκνοι για τα παιδιά τους στο Κολυμβητήριο. Ένα έσοδο για τον Δήμο που σίγουρα είναι αμελητέο, ενώ σαν κόστος σε μια πολυμελή οικογένεια είναι σημαντικότατο.

Εν κατακλείδι θυμηθήκαμε επίσης ότι αυτή η Δομή (η Στέγη Αλληλεγγύης Πολυτέκνων Νομού Τρικάλων) όπου βρισκόμασταν θεσμοθετήθηκε επί της Δημαρχίας του κ. Χρήστου Λάππα.

Να ΄στε καλά, και μην ξεχάσετε αύριο να στείλετε κάνα μήνυμα «συμπαράστασης» στους Τρικαλινούς Πολύτεκνους…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή