Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Βαφτίσια» για την κεντρική πλατεία Φλαμουλίου σε … «Ανατολικής Ρωμυλίας»

Ποια ονόματα δίνονται σε … 10 ανώνυμους οδούς μετά από αίτημα …ιδιώτη.
 
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ένας ιδιώτης, ο Νίκος Ανθόπουλος κατάφερε να πείσει (και) την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του  Δήμου Τρικκαίων για την ονοματοθεσία της κεντρικής πλατείας Φλαμουλίου και 10 (!!!) οδών στην περιοχή Φλαμουλίου αλλά και στον Λόγγο Τρικάλων. 
Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, στις 30 Μαΐου, συνεδρίασε η Επιτροπή και με παρόντα τα 3 από τα 5 Μέλη της, για να επικυρώσει απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας 2 μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με την οποία έγινε αποδεκτό το αίτημα του Νικολάου Ανθόπουλου για ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας Φλαμουλίου και οδών στην περιοχή Φλαμουλίου αλλά και του Λόγγου. 
Ο κ. Ανθόπουλος, εμφανίστηκε ως Αντιπρόεδρος-Εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ορφέας» των Θρακιωτών Τρικάλων και αιτήθηκε «την απόδοση του ονόματος "Ανατολικής Ρωμυλίας" στην κεντρική πλατεία του Φλαμουλίου που δεν διαθέτει όνομα, καθώς και την απόδοση ονομάτων σχετικών με τους Πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας σε οδούς του Φλαμουλίου και του Λόγγου, όπου εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα».
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητα αποδέχθηκε την πρόταση ονομασιών πλατείας και … 10 οδών ως εξής: 
Α) Στο Φλαμούλι Τρικάλων
1. Πλατεία «Ανατολικής Ρωμυλίας» στην κεντρική πλατεία του Φλαμουλίου που δεν διαθέτει όνομα
2. Οδός Άνω Βοδενών 
3. Οδός Φιλιππούπολης
4. Οδός Στενήμαχου
Πρόκειται για ονόματα σχετικά με τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας σε οδούς που δε διαθέτουν όνομα, όπως αποτυπώνεται στο συνημμένο χάρτη.
Β) Στο Λόγγο Τρικάλων
1. Οδός Βάρνας
2. Οδός Βοδενών 
3. Αγαθούπολης
4. Οδός Νόβα Ζαγόρα
5. Οδός Καβάρνας
6. Οδός Γκόλιαμο Κόναρε
7. Οδός Κάρλοβο
Στο σκεπτικό της απόφασης, ότι «στο Φλαμούλι Τρικάλων κατοικούν περί τις 30 οικογένειες με ρίζες στην Ανατολική Ρωμυλία, ενώ στο Λόγγο Τρικάλων, περί τις 15 οικογένειες. Συνολικά στο Δήμο μας κατοικούν περί τις 100 οικογένειες με καταγωγή από την Ανατολική Ρωμυλία»…
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων προς έγκριση και μάλλον δεν θα τύχει της τόσης …ευκολίας (αν κρίνουμε από άλλες παρόμοιες υποθέσεις) που είχε σε Δημοτική Κοινότητα και σε Επιτροπή Ονοματοθεσίας…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή