Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Βασίλης Κόκκαλης: Τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ούτε αναβλήθηκαν ούτε πρόκειται να σταματήσουν

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης επισκεπτόμενος το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και αφού ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Νοσοκομείου από την Διοίκηση του ιδρύματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ως Θεσσαλός Υφυπουργός είχα και έχω υποχρέωση να στηρίξω το Π.Γ.Ν.Λ. διότι οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και εγώ, εδώ απευθυνόμαστε, όταν υπάρξει πρόβλημα. Θα ήθελα λοιπόν, κατ’ αρχήν, να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Θεσσαλίας, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ούτε αναβλήθηκαν ποτέ, ούτε πρόκειται να σταματήσουν και θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος ως προς αυτό. Ευχαριστώ τη διοίκηση του νοσοκομείου για την ενημέρωση. Γνωρίζω καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, τόσο αυτοί, όσο, πολύ περισσότερο, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι εδώ και χρόνια υπερβάλλουν εαυτόν για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επιτρέψτε μου όμως να πω και κάτι ακόμα. Η κυβέρνηση αυτή θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά της να σταματήσει το πάρτι στον χώρο της υγείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς συμβαίνει στον πολύπαθο αυτό χώρο. Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε βήμα πίσω. Οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται δωρεάν σύστημα υγείας, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς άλλου είδους επιβαρύνσεις. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης, και όχι μόνο, οι οποίες στιγμάτισαν τον χώρο της υγείας. Γνωρίζουμε πως συγκεκριμένα συμφέροντα στον χώρο της υγείας αντιδρούν, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να πιστέψω πως το άνοιγμα συγκεκριμένων φακέλων, όπως αυτού του ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄, τρομοκράτησε τόσο πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, ώστε να φτάσουν στο σημείο να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, που αφορούν στη λειτουργία δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων. Αυτοί που διαχειρίστηκαν στο παρελθόν προϋπολογισμούς υπέρογκους και οι οποίοι τώρα είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη, δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο. Αντιθέτως, αυτό που θέλω να πιστέψουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι πως δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν απ’ όλους όσους επί χρόνια πλούτιζαν εις βάρος των ασθενών».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή