Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Βούτσης: Tί είπε για τη «μακεδονική» γλώσσα – «Όχι» σε δημοψήφισμα

   Αισιόδοξος φαίνεται να είναι ο κ. Βούτσης  ότι θα περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών  παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η οποία μιλάει για αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας στους Σκοπιανούς.

   Ανέφερε χαρακτηριστικά  σε δήλωσή του ο κ. Βούτσης «Επί της ουσίας, δε γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι».

   Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «Έχουν τη γλώσσα τους και το πώς τη διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει και τι σχέση έχει με τη βουλγάρικη ας τα αφήσουμε στους ιστορικούς να έχουν τον γόνιμο διάλογο τους» απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης.

   Επίσης, ο κ. Βούτσης τόνισε πως δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα καθώς σε εμάς ανήκει η καθεαυτώ Μακεδονία ενώ τα Σκόπια θα λέγονται ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ γεγονός που συμβάλει στο να μην συντρέχει άμεσος λόγος δημοψηφίσματος.

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα. Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται "Βόρεια Μακεδονία" και όχι Μακεδονία, και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή