Αχαριστία. Ένα πανάρχαιο ΗΘΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ…

Κυρίες και κύριοι,

H ζωή είναι στιγμές. Η πολιτική είναι μέρος της ζωής μας.

Κατά συνέπεια ή επιλέγεις τη στιγμή που σε βολεύει ή η τύχη παίζει τον δικό της ρόλο.

Όμως, σε κάθε περίπτωση «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Πρέπει να φροντίσεις βήμα βήμα να κτίσεις το κοινωνικό και πολιτικό προφίλ.

Έτσι, στοχεύεις και επιτυγχάνεις την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που έχει ο ισχυρός ή οι ισχυροί της περιοχής σε συγκεκριμένες ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ και, βέβαια συμπλέεις και πορεύεσαι με επίπλαστη φιλία με αυτόν ή αυτούς , τους οποίους σπεύδεις να εγκαταλείψεις, μόλις διαπιστώσεις πως δεν έχουν δυνατότητες είτε θέσεις να σου προσφέρουν περίοπτες είτε κατ’ άλλον τρόπο να σε βοηθήσουν.

Οπότε στρέφεσαι σε άλλες κατευθύνσεις, οι οποίες σε οδηγούν σε ανθρώπους που έχουν την ίδια πολιτική λογική με σένα.

Δηλαδή σε έναν άλλο Αχάριστο.

Ξέρετε κυρίες και κύριοι η Αχαριστία είναι πανάρχαιο ΗΘΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Για να επιζεί επί αιώνες σημαίνει ότι παράγει αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες. Ο αχάριστος στηρίζεται στην Μακιαβελική Αρχή σύμφωνα με την οποία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»

Υπάρχουν ,όμως, και άλλοι που δεν υιοθετούν τις παραπάνω πολιτικές συμπεριφορές, γιατί θέλουν να έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη.

Είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι προτιμότερη μια έντιμη ήττα από μια ανέντιμη νίκη. Που πιστεύουν πως καμία νίκη δεν είναι οριστική, καμία ήττα δεν είναι μοιραία. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η πεμπτουσία της πολιτικής είναι ο καθορισμός των φίλων και των εχθρών.

Είναι αυτοί που έχουν εμπεδώσει (αισθάνονται) πως η μεγαλύτερη ήττα προέρχεται από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Γιατί δεν τους πονά που έχασαν κάτι αλλά που εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους που μόνη επιδίωξή τους ήταν κάποια ΣΤΙΓΜΗ να ικανοποιήσουν τις επί καιρό περιφερόμενες φιλοδοξίες τους, κουβαλώντας ένα τελείως αποστειρωμένο καθωσπρεπισμό.

Είναι οι αισιόδοξοι. Οι ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ του Μέλλοντος, που θέλουν να το ζήσουν με αξιοπρέπεια, Ευτυχισμένοι έστω και χωρίς αξιώματα…

Σωκράτης Τσαγκαδόπουλος©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή