Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αδελφοποιήθηκε η Λάρισα με το Αβιάνο της Ιταλίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδελφοποίησης της Λάρισας με την ιταλική πόλη Αβιάνο κατά την επίσκεψη στην Ιταλία, αντιπροσωπείας του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα ήταν η αφορμή προκειμένου οι δυο πόλεις να διατηρήσουν όλα αυτά τα χρόνια σχέσεις φιλίας. Σήμερα αυτές οι σχέσεις «επισημοποιούνται» με την προβλεπόμενη  διαδικασία αδελφοποίησης.

Το πρωτόκολλο της υπογραφής στο Αβιάνο, από τον δήμαρχο της πόλης Ιλλάριο ντε Μάρκο Τζόμπιτ, και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, υπεγράφη τo βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία του Αβιάνο, με τους δυο δημάρχους να διαβάζουν το κείμενο του πρωτοκόλλου σε ελληνικά και ιταλικά.

Πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Λαρισαίων Περ. Καμάρης, είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Αβιάνο Ιλλάριο ντε Μάρκο Τζόμπιτ.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η δημόσια υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, ενώ την επόμενη ημέρα έγινε η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ και ανταλλαγή δώρων.

Το πρωί της Δευτέρας, έγινε στο Αβιάνο  τελετή εγκαινίων και αποκάλυψη πινακίδας πάρκου αφιερωμένου στην πόλη της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο δήμαρχος του Αβιάνο και αντιπροσωπεία της Ιταλικής πόλης είχε επισκεφθεί την Λάρισα όπου είχε γίνει η αντίστοιχη διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή