Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«ΔΗΜΗΤΡΑ»: Διακρατική συνάντηση για την Ανάπτυξη Ικανοτήτων Συμβούλων Απασχόλησης

Ο δείκτης ανεργίας στις χώρες τις Ευρώπης και η ανάγκη επιτυχημένης αντιμετώπισης αυτής, καθιστούν αναγκαία την εκπαίδευση των ατόμων που ασχολούνται με την προώθηση στην εργασία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την επιτυχημένη παροχή των υπηρεσιών τους.

Ο στόχος του Προγράμματος Erasmus+ «Job Βroker: Ανάπτυξη Ικανοτήτων και γνώσεων των συμβούλων εργασίας» είναι να αναπτύξει και επικαιροποιήσει το επαγγελματικό προφίλ του σύγχρονου Συμβούλου Απασχόλησης στην Ευρώπη, καθώς και να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα αυτό-εκπαίδευσης, που συμβάλλει στον προσδιορισμό και την ανάπτυξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των τεχνικών που σχετίζονται με τον απαιτητικό ρόλο του Συμβούλου απασχόλησης σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, το Ευρωπαϊκό Πρότυπο (EQF 6) και προκειμένου να πιστοποιηθούν τα προσόντα των Συμβούλων Απασχόλησης σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Στις 13 και 14 Ιουλίου, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος μαζί με άλλους επτά φορείς φιλοξένησε στη Λάρισα την τέταρτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του Προγράμματος Σπουδών, συμφωνήθηκαν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τις προτάσεις των Συμβούλων απασχόλησης και θα καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος Σπουδών έλαβε χώρα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο σε όλες τις χώρες του προγράμματος (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ισλανδία, Γερμανία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδεύτηκαν Σύμβουλοι Απασχόλησης από τις 8 χώρες, γνώρισαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης του προγράμματος και πρότειναν βελτιώσεις στο Πρόγραμμα Σπουδών.

Είσαστε Σύμβουλος Απασχόλησης, επιχειρηματίας, εκπρόσωπος εργοδοτών, εργαζόμενος στον τομέα της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εργαζόμενος στο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος και για μελλοντικές εκπαιδεύσεις; Αν ναι, επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026, email: [email protected], www.dimitra.gr.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή