​Διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

   Η Περιφέρεια Αττικής προμήθευσε σήμερα με 45 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σχολικές μονάδες της Νέας Ιωνίας, της Πεύκης και της Κηφισιάς.

   Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για Η/Υ που ανακατασκευάστηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφορικής της Περιφέρειας Αττικής και δόθηκαν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και το 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

   Στην παράδοση παρέστη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη.

   Η κ. Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη του δημόσιου σχολείου, «χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε άλλους φορείς της Πολιτείας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα».

   «Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Παιδεία, η Γνώση αποτελούν το καλύτερο εργαλείο για να κλείσουμε τον δρόμο στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Επιχειρούμε λοιπόν να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των σχολείων μας, μέσω της μεθόδου της επανάχρησης» σημείωσε και πρόσθεσε πως «αντί λοιπόν να πετάξουμε τους υπολογιστές της Περιφέρειας, τους αναβαθμίζουμε και σας τους προσφέρουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουμε και ούτε η τελευταία. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία και την αποστολή της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να στηρίζουν τα σχολεία μας, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς. Τη δημόσια Παιδεία. Τον παράγοντα της κοινωνικής συνοχής και της Δημοκρατίας».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή