«Διαχείριση εφηβικών συμπεριφορών»

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου    ΕΠΑΛ Τρικάλων πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την «Διαχείριση εφηβικών συμπεριφορών (επιθετικότητα, παραβατικότητα, εξαρτητικές  συμπεριφορές)».
Η επιμόρφωση αυτή οργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 Τρικάλων Ευαγγελή Κοτρώτσιου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε.  Τρικάλων Δέσποινα Καραμπατζάκη  και το Τμήμα Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ-Έξοδος.
Βασικές εισηγήτριες στην επιμόρφωση αυτή ήταν η Μερόπη Πεντεδέκα, Υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος και η Ευαγγελία Νταφούλη, Μέλος του Προσωπικού του Τμήματος Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος.
 
Οι δύο ομιλήτριες αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητά τους και το ΚΕΘΕΑ και ενημέρωσαν διεξοδικά για τους τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης περιστατικών εξαρτήσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Ο διάλογος που έγινε με τους καθηγητές και οι απαντήσεις στις απορίες τους  βοήθησαν αρκετά να κατανοήσουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις των μαθητών με ιδιαίτερη ευαισθησία και να καταλάβουμε ότι με κατάλληλες εκπαιδευτικές ενέργειες μπορούμε να παρέμβουμε για να τους βοηθήσουμε.
 
Επειδή τα θέματα που θίχτηκαν στην ενημέρωση-επιμόρφωση αυτή  έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα συνεχίσει τη συνεργασία  με το Τμήμα Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος για να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης, όχι μόνο για τους καθηγητές αλλά και για τους γονείς των μαθητών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτών των προβληματικών συμπεριφορών των μαθητών.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή