Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δημιουργίες Decoupage από το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

To decoupage ή πιο συγκεκριμένα η «τεχνική της χαρτοπετσέτας» ήταν το θέμα του εργαστηρίου που οργανώθηκε στο 2ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων την Τετάρτη, 22 Μαΐου. 

Η λέξη decoupage προέρχεται από το Γαλλικό «decouper» που σημαίνει «κόβω». Είναι η τέχνη ή τεχνική του να διακοσμείς διάφορα αντικείμενα με μικρά κομμάτια χαρτί. Πολλές φορές το ντεκουπάζ εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το κολλάζ και τη ζωγραφική και το απoτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

Όπως τόνισε η κα. Άννα Στούπα, εθελόντρια εικαστικός, εκπαιδεύτρια στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας «το ντεκουπάζ είναι μια τεχνική που θέλει κέφι και φαντασία. Είναι ένα μέσο έκφρασης και δημιουργίας».

Δε χρειάζονται πολλά υλικά  για να διακοσμήσουμε αντικείμενα με την συγκεκριμένη τεχνική: ξύλο, αστάρι, χαρτοπετσέτες, κόλλα ντεκουπάζ, χρώματα και κάποια στολίδια που δίνουν όμορφη πινελιά στα έργα μας και ιδού το αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Άννα Στούπα που μας δίδαξε την τεχνική του ντεκουπάζ στο ξύλο. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα για τις υπέροχες δημιουργίες!!!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή