​Διπλωματία από το Μαξίμου ενόψει εκλογών

   Σε διπλωματική ανακοίνωση προέβη το Μέγαρο Μαξίμου για την ικανοποίηση του «αριστερού» ακροατηρίου του καθώς υπήρχαν αντιδράσεις σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα- Ιερωνύμου.

   Είναι σίγουρο πως η αντίδραση των κληρικών σχετικά με τη συμφωνία θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφαση της κυβέρνησης και τις επιλογές της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

   Άλλωστε, δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι υπάρχει και η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με τη διακοπή μισθοδοσίας των κληρικών σε ορισμένες Μητροπόλεις.

   Για να αμβλύνει τις αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου και απαντώντας στην Ιεραρχία, προχώρησε στη δήλωση πως η μισθοδοσία των κληρικών αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας και η διαδικασία εφαρμογής του σχετικού σχεδίου νόμου θα συνεχιστεί κανονικά.

   Τέλος, τόνισε το Μέγαρο Μαξίμου ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι υπέρ του διαλόγου μεταξύ Πολιτείας-Εκκλησίας υπογραμμίζοντας πως είναι ιστορική η συμφωνία μεταξύ τους και πως η εκπόνηση του σχεδίου νόμου θα γίνει άμεσα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή