Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτα θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, κομμωτήρια

Στα πρώτα μαγαζιά λιανικής πώλησης που θα ανοίξουν αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή

Μεταξύ των πρώτων καταστημάτων λιανικής πώλησης που θα ανοίξουν, θα είναι τα βιβλιοπωλεία, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, στην πρώτη ταχύτητα των καταστημάτων που θα ανοίξουν, θα είναι αυτά που πωλούν παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, καθώς και τα κομμωτήρια.

Ο υπουργός, ανέφερε ότι εξετάστηκε η δυνατότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, οι ειδικοί είχαν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, με δεδομένο ότι ο αριθμός των βιβλιοπωλείων υπερβαίνει τα 1.400 συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Πολλά βιβλιοπωλεία πούλησαν μέσω διαδικτύου”

Στην παρατήρηση του κ. Μουζάλα, ότι τα μικρά συνοικιακά βιβλιοπωλεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πάρα πολλά βιβλιοπωλεία πούλησαν μέσω διαδικτύου, ενώ υπενθύμισε ότι έως το τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, που θα επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν ιστοσελίδες για να κάνουν πωλήσεις με επαγγελματικό τρόπο.

“Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη”, επισήμανε ο Γιάννης Μουζάλας, λέγοντας ότι 37 χώρες που βρίσκονται σε lockdown, έχουν τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά. “Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι χώροι ελεγχόμενοι και οι άνθρωποι που τα επισκέπτονται είναι πειθαρχημένοι”, πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκεράσει από τη μια την ανάγκη να πέσουν τα κρούσματα του κορονοϊού και να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ και, από την άλλη, να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς το εμπόριο.

THETOC©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή