Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δύο νέα οδικά έργα στην Λάρισα

Δυο νέα οδικά έργα ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των έργων με τους αναδόχους. 

Πρόκειται για έργα συντήρησης στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Καρύτσα προς Σπηλιά. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 705.000 ευρώ και υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι «το πρώτο έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο παραλιακός δρόμος της Αγιάς, με ασφαλτόστρωση και άλλα τεχνικά έργα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το δεύτερο έργο αφορά την αποκατάσταση – διαπλάτυνση του δρόμου Καρύτσα-Σπηλιά, με τεχνικά έργα για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων από τον ορεινό όγκο του Κισσάβου. 

Με τα έργα αυτά αποκαθιστούμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, τη διακίνηση των εμπορευμάτων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται ή διατηρούνται θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία. Τα έργα αυτά προχωρήσανε με τη συνεργασία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ενέκρινε την πίστωση, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έτρεξαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και παρ’ όλη τη χρονοβόρα διαδικασία από την ένταξη μέχρι την δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης, είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Χρήστος Λυτροκάπης καθώς και οι ανάδοχοι των έργων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή