Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δυο νέες καινοτομίες του ΚΤΕΛ Τρικάλων: Αξιοθέατα – Αξιολόγηση

Το ΚΤΕΛ Τρικάλων κινείται στο δρόμο του 21ου αιώνα. 

Μετά την τηλεματική, το ελεύθερο Wifi στα λεωφορεία του και την on line έκδοση των εισιτηρίων, μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κ. Βασίλη Τζατζάκη, στο trikalanews.gr , είδηση που πρώτη φορά παίρνει  το φως της δημοσιότητας, δυο νέες υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν στους επιβάτες, μέσω των νέων τεχνολογιών. 

Τοποθέτηση ηλεκτρονικών Τάμπλετ που θα προβάλλουν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, στους κεντρικούς σταθμούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Τρικάλων  και εφαρμογή με την οποία ο επιβάτης θα  μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση του λεωφορείου και θα έχει την δυνατότητα να βαθμολογεί τον οδηγό για την οδική του συμπεριφορά στο ταξίδι. 

Συναντήσαμε  σήμερα στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Τρικάλων – μετά την παρουσίαση του προγράμματος Green Your Move που υλοποιεί το αστικό ΚΤΕΛ και η οποία έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων – όπου παρουσία του αντιπροέδρου κ. Ευάγγελου  Ρουμπιέ, μίλησε για την εφαρμογή Green Your Move, του πρώτου ελληνικού, οικολογικού, πλοηγού μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς και αναφέρθηκε στις δυο νέες καινοτομίες που πολύ σύντομα θα προσφέρει στο επιβατικό του κοινό το ΚΤΕΛ Τρικάλων. 

«Σε λίγο καιρό, πιστεύω σε ένα μήνα, αν όλα πάνε καλά, θα εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο σε θέματα εφαρμογής της νέας τεχνολογίας στο ΚΤΕΛ Τρικάλων. Πέρα από την σημερινή παρουσίαση του Green Your Move, ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αφορά μια εφαρμογή που δεν στοιχίζει τίποτα, απλά κατεβαίνει στο κινητό τηλέφωνο και βοηθάει το άτομο στο πώς μπορεί να μετακινηθεί με πολλαπλές συγκοινωνίες, από το σπίτι του, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας,  θα προχωρήσουμε και σε άλλο στάδιο. 

Ο επιβάτης θα  μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση του λεωφορείου, θα βλέπει που βρίσκεται, με πόσα χιλιόμετρα κινείται. Ο επιβάτης θα μπορεί να βαθμολογεί τον οδηγό αν πάει καλά ή όχι. 

Θα τοποθετήσουμε επίσης, κάποια τάμπλετ σε κεντρικούς σταθμούς όπως στο ΚΤΕΛ Αθήνας, στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και φυσικά στο ΚΤΕΛ Τρικάλων,  τα οποία θα δείχνουν ποια είναι τα σημαντικά σημεία της πόλης των Τρικάλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που θα μπορεί να δει ο επισκέπτης. Σας λέω για παράδειγμα ότι θα πληροφορείται ακόμη και για τα σημαντικά σημεία και μνημεία της περιοχής του Ασπροποτάμου», είπε ο κ. Β. Τζατζάκης και πρόσθεσε με νόημα:  «Σήμερα είπα στον δήμαρχο ότι μεταξύ όλων των αξιοθέατων της πόλης των Τρικάλων που διαφημίζει ο Δήμος, θα έπρεπε να προστεθεί και το κτήριο του ΚΤΕΛ Τρικάλων γιατί εκτός από το ότι είναι όμορφο, προσφέρει υπηρεσίες ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή