Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δύο οχήματα για τις παιδικές χαρές και τη διαχείριση των αδέσποτων στα Τρίκαλα

Τι θα λέγατε, αν βλέπατε τον Κουνιαμπέλα να επισκευάζει τις παιδικές χαρές του Δήμου Τρικκαίων. Και τι θα λέγατε, αν βλέπατε το αυτοΚΥΝητο να μεταφέρει αδέσποτα στο κτηνιατρείο;

Αυτόν ακριβώς τον χιουμοριστικό αλλά άκρως λειτουργικό τρόπο βρήκε ο Δήμος Τρικκαίων για να βαπτίσει  δύο καινούρια οχήματά του!
Ο μεν Κουνιαμπέλας, θα απασχολείται αποκλειστικά με τις παιδικές χαρές, το δε αυτοΚΥΝητο, με τη διαχείριση αδέσποτων! Η μία ονοματοδοσία έγινε από την αγαπημένη φράση των παιδικών χρόνων και η δεύτερη είναι λογοπαίγνιο με την αιτιατική της αρχαίας λέξης για τον σκύλο: ο κύων, του κυνός… τον κύνα.

Αλλά ας αφήσουμε τα λεκτικά για να δούμε τα πρακτικά.

Ο Κουνιαμπέλας:

θα οδηγείται από συγκεκριμένο προσωπικό που με βάση εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα εκπονείται από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο υπάλληλος θα προβαίνει σε συντηρήσεις, μικροεπισκευές, καθαριότητα των σχεδόν 50 παιδικών χαρών που ήδη κατασκεύασε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και των άλλων σχεδόν 50 που προγραμματίστηκαν για το επόμενο διάστημα.

Το αυτοΚΥΝητο:

 θα οδηγείται από υπάλληλο επιφορτισμένο με τη μεταφορά και περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Είτε μεταφορά προς το κυνοκομείο που ήδη ετοιμάζεται, είτε στον κτηνίατρο για τις θεραπείες, τα αδέσποτα χρήζουν προσοχής και φροντίδας.

Και τα δύο οχήματα είναι εντελώς καινούρια, αγοράστηκαν με χρήματα του Δήμου (30.000€) και είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας να δοθεί βαρύτητα σε δύο εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Ο τρόπος, εξάλλου, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την παιδική ηλικία και τα αδέσποτα, είναι και ένας δείκτης για την ουσία του πολιτισμού μας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή