Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΕΔΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

   ΕΔΕ σχετικά με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη διενεργείται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  μετά από διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ύστερα από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη για βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών ΜΑΤ.

   Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, οι άντρες των ΜΑΤ φώναζαν και ανταπαντούσαν στους διαδηλωτές χαρακτηρίζοντάς τους «Βούλγαρους» ενώ στην προσπάθειά του να πει σε έναν από τους άντρες των ΜΑΤ να μην ασχολείται με τις προκλήσεις των διαδηλωτών, αυτός τον έπιασε από το λαιμό επιχειρώντας να του κόψει την αναπνοή.

   Όπως κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο facebook ο Ασλανίδης, «Με εκφράσεις πεζοδρομίου, απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου».

   Έπειτα, ο δημοσιογράφος μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου μήνυσε τους αστυνομικούς ΜΑΤ που όπως είπε του επιτέθηκαν. Επιπλέον, ένας ακόμη άντρας υπέβαλε μήνυση κατά αστυνομικών ΜΑΤ χωρίς να τους κατονομάζει υποστηρίζοντας πως τον χτύπησαν με κλομπ στο πρόσωπο στο μάτι. Ο άντρας επρόκειτο να περάσει από ιατροδικαστική εξέταση ενώ ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή