Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Έφυγε» ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από την ζωή ο Θεόδωρος Βασιλάκης ιδρυτής και Πρόεδρος της «Aegean».

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

«To Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.  Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά. Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης».

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ήταν το χαρακτηριστικό δείγμα του αυτοδημιούργητου Έλληνα επιχειρηματία. Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Σε ηλικία 18 ετών πήγε για σπουδές στις ΗΠΑ και επέστρεψε ξανά στην Κρήτη μετά από 3 χρόνια.

Όταν η «Texaco» εξαγόρασε την εταιρεία «Ρέστης» στην οποία εργαζόταν ο Βασιλάκης ανέλαβε το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό αντιπροσωπεύοντας στην Κρήτη την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου «Hertz Ιnternational».

Εξαγόρασε την «Hertz Hellas» και την μετονόμασε σε «Autohellas», δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Βρέθηκε να κατέχει τις «ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ», «ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ», και την «ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ» και εξαγόρασε την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία «Aegean Aviation» με σκοπό να εκτελεί πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο.

Το 1999, ίδρυσε την «Aegean Airlines» η οποία σταδιακά ξεκίνησε πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και με προσεκτικές κινήσεις άρχισε να επεκτείνεται και το 2013 απορρόφησε την «Olympic Air», δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή