΄Εκαναν πίσω για να …επανέλθουν

Απέσυραν την τροπολογία-πρόκληση για αύξηση 60% μισθών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.
 
Μετά το «κράξιμο» που υπήρξε και εν μέσω Εθνικού πένθους, το Υπουργείο απέσυρε την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», με την οποία έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υποστήριξε ότι «η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει με καλύτερη διατύπωση.  Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα την ξαναφέρουμε»…

Πρόκειται για ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το επίμαχο… Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την τροπολογία, εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ.

Κατά την τροπολογία οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.

Με την διάταξη αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%…Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή