Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Ιταλία, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών

Την στήριξή της στην πρωτοβουλία της χώρας μας, για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, έδειξε η γειτονική χώρα, με εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Μιλάνο, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, και Νάπολη, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κας. Μερόπης Τζούφη. Ο κύριος Κουίκ ήταν ομιλητής της εκδήλωσης στο Μιλάνο, η οποία ήταν πρωτοβουλία των ιταλικών σχολείων του Βαρεζέ και στην οποία συμμετείχε πλήθος καλλιτεχνών από την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου.Το παρών έδωσε επίσης και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτης Φωτίου, δεδομένου ότι η Κύπρος συνεργάζεται μαζί μας σε ότι αφορά την κοινή μας γλώσσα.

Ο κ. Κουίκ δήλωσε ικανοποιημένος από την αγάπη που έδειξαν στην, γεμάτη ιστορία, γλώσσα μας οι γείτονες, ενώ εξέφρασε ευχαρίστηση που είχε την τιμή να δώσει το πρώτο βραβείο διαγωνισμού της αρχαιοελληνικής γλώσσας σε 17χρονη ιταλίδα μαθήτρια, για μία εξαιρετική της εργασία πάνω τους λόγους του Ισοκράτη.

Ο Υφυπουργός υπενθυμισε, επίσης. ότι η Ιταλική Ομοσπονδία Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων, επί προεδρίας του καθηγητή Γιάννη Κορίνθιου, ήταν εκείνη που έφερε στην ελληνική Βουλή την πρόταση για τη καθιέρωση του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της ελληνικής γλώσσαςκαι χαίρεται που ο σχετικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνησή στην κοινοβουλευτική ολομέλεια φέρει και τη δική του υπογραφή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή