Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας«Γυναίκα και Αναπηρία: Ψυχολογία/Δικαιώματα/ Εργασία»

Ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, και ώρα 12:15μμ στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Φαρκαδόνας, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκα και Αναπηρία: Ψυχολογία/Δικαιώματα/ Εργασία». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από  το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμματισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και στο πλαίσιο δικτύωσης με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Καραμάνος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αναγνώστου, ενώ παραβρέθηκε  ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κωνσταντίνος Κοσμάς και ο προϊστάμενος τμήματος προγραμματισμού Κώστας Ασίκης. Ο καθένας τους   επισήμανε  τη σημασία της στήριξης, απ’ την πλευρά της πολιτείας, των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας καθώς και των γυναικών φροντιστών ατόμων με αναπηρία. 

Την εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της η κα. Βιολέτα Ροκά, διευθύντριας του Κ.Υ. Φαρκαδόνας παρουσιάζοντας τις παθήσεις απ’ τις οποίες είναι πιθανότερο να νοσήσουν γυναίκες. Στη συνέχεια η κα. Δήμητρα Παπαστεργίου, ψυχολόγος MSc του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, Υπ. Διδάκτωρ Π.Θ., παρουσίασε διεξοδικά τις ψυχολογικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές ατόμων με χρόνιες νόσους. Ακολούθησε η ομιλία της Ευαγγελίας Καραπέτσα, κοινωνική λειτουργός του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, καταδεικνύοντας τα δικαιώματα των γυναικών με αναπηρία και των γυναικών φροντιστών ατόμων με χρόνιες νόσους, στον  εργασιακό χώρο. Τέλος, η κα. Ευαγγελία Οικονομούλα, μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Υπεύθυνη Θεσσαλίας, αφηγήθηκε τη βιωματική εμπειρία της, δίνοντας μια εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στην καθημερινότητα του.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή