Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων στις 5 Απρίλη

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων θα παρουσιάσει τα έργα ζωγραφικής και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών Α’Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που διοργανώνει για 5η χρονιά η ΕΕΔΥΕ και φέτος έχει το θέμα: «Αλληλεγγύη στο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης». Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του παιδιού μπροστά στο ισραηλινό τανκ, που με τη σφεντόνα του και με πέτρες από τα χαλάσματα των βομβαρδισμών αντιστέκεται, επαναφέροντας στη μνήμη μας τους στίχους του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης, Μ. Νταρουίς: «τίποτε δεν μου απέμεινε να χάσω / ελεύθερος πλάι στην ελευθερία μου / και με το αύριο στο χέρι μου».
 
Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί το Πρώτο School Festival αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο Ρατσισμό, όπου οι μαθητές των σχολείων της περιοχής συμμετέχουν μέσα από ομάδες (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας κ.λπ.) και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα. Μέσα από το School Festival δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν οι μαθητές το καλλιτεχνικό τους ταλέντο μέσα από διάφορες δραστηριότητες, εστιάζοντας παράλληλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην αγωνία για το μέλλον τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απρίλη 2019 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων και θα περιλαμβάνει:
 

  • Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κοσμά Παναγιώκα.
  • Παρουσίαση δρώμενου από μαθητές εμπνευσμένου από τον αγώνα των παιδιών της Παλαιστίνης.
  • Δημοτικούς χορούς και τραγούδια από το παιδικό συγκρότημα “Η Τρίκκη”.
  • Μουσικά κομμάτια από τους Χάρη Καραμπέρη – Φωνή, Στέλιο Βαλδούμα – Πιάνο, Δημήτρη Λατσάρα – Κιθάρα.

 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή