​Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος τον περασμένο μήνα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων προσκάλεσε τον φιλόλογο του 4ουΓυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» να μιλήσει σε μαθητές του σχολείου μας για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Μιχαλάκης ανταποκρίθηκε και επισκέφτηκε το σχολείο στις 27 Φεβρουαρίου. Μέσα σε διάστημα δύο ωρών, με την βοήθεια οπτικού υλικού, προσπάθησε να εξηγήσει την λογική του Ναζισμού, τα βήματα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα και τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν για τον εκτοπισμό και την εξόντωση Εβραίων, αλλά και άλλων ομάδων. Έγινα λόγος για ολόκληρη την Ευρώπη, δόθηκε όμως ιδιαίτερο βάρος στην Ελλάδα και στην Εβραϊκή παρουσία στην πόλη των Τρικάλων και την περιπέτεια των Εβραίων της πόλης κατά την διάρκεια της κατοχής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και με απόλυτη ησυχία την διάλεξη, έκαναν ερωτήσεις και κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι τελικά οι δύο διδακτικές ώρες που διατέθηκαν δεν ήταν αρκετές για να εξαντληθεί το ζήτημα. Για τον λόγο αυτό ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα παρόμοια εκδήλωση, η οποία θυμίζει πράγματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά μας δίνει και διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. ευχαριστεί τον κ. Μιχαλάκη για τον χρόνο που διέθεσε, αλλά και τους μαθητές που επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, και υπόσχεταινα συνεχίσει την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …