Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκδρομή Τρικαλινών Αστυνομικών σε Βεργίνα- Βέροια- Παναγία Σουμελά

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Τρικάλων διοργάνωσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 εκδρομή στην Βεργίνα- Βέροια- Παναγία Σουμελά, για όλα τα μέλη της και τις οικογένειες τους.

Ξεκινώντας οι εκδρομείς μετέβηκαν στην Καστανιά Ημαθίας στις πλαγιές του Βερμίου όπου επισκέφθηκαν τον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγιάς, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, το σταυρό του αυτοκράτορα Εμμανουήλ Κομνηνού και το ιερό ευαγγέλιο του πατρός Χριστοφόρου, επίσης δώρο του αυτοκράτορα Δαυίδ του Κομνηνού.

Στην συνέχεια μετέβηκαν στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα και το σπουδαιότερο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπου και έγινε ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό. Θαύμασαν τους βασιλικούς τάφους όπου εκτός όλων των άλλων δεσπόζει η ασπίδα και πανοπλία του Φιλίππου Β΄ και η φημισμένη χρυσή λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες της αρπαγής της Περσεφόνης και του βασιλικού κυνηγιού -τα μοναδικά πρωτότυπα έργα μεγάλων ζωγράφων της κλασικής αρχαιότητας που έφτασαν ως εμάς και πάρα πολλά άλλα εκθέματα.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής μετέβηκαν την Βέροια όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ημαθίας κ Χριστοδουλίδη Γιώργο τον οποίο και ευχαρίστησαν για την βοήθεια που προσέφερε στο να έχει επιτυχία η εκδρομή τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή