Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο Κπε Νέας Κίου/Ναύπλιο

Την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Μαρτίου οι μαθητές που συμμετέχουμε στην περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο Ναύπλιο. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και η συμμετοχή μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ταξίδι στο παρελθόν, Ναύπλιο». 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον Ισθμό της Κορίνθου και ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, πριν σταματήσουν για φαγητό σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις τις Ευρώπης, το Άργος.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΠΕ Νέας Κίου, όπου μετά από μια σύντομη ενημέρωση από τις υπεύθυνες του ΚΠΕ σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Ναύπλιο, βγήκαν στο πεδίο, εν προκειμένω, στην παλιά πόλη. 

Μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος,προορισμός ήταν το Παλαμήδι, το πιο διάσημο  από τα τρία κάστρα του Ναυπλίου, η φυλακή του Κολοκοτρώνη. Στο δρόμο για την επιστροφή δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουν μια επίσκεψη στην ακρόπολη των Μυκηνών και τον θολωτό τάφο «του Ατρέα», που τους εντυπωσίασαν με το μνημειώδες μέγεθός τους. Τελευταία στάση η παραλία “Καλάμια” της Κορίνθου, όπου εκτός από το όμορφο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα,είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και μια ενδιαφέρουσα γλυπτική σύνθεση με το γνωστό περιστατικό της συνάντησης του Μ. Αλεξάνδρου με τον στωικό φιλόσοφο Διογένη. 

Συνοδοί και συνοδοιπόροι στην επίσκεψή μας ήταν ο διευθυντής μας, κ.Τσαντίλας Σωτήρης και οι εκπαιδευτικοί Γκούμας Δημήτρης και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα, η οποία ανέλαβε και την ξενάγησή στους αρχαιολογικούς χώρους. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή