Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ 8 ΓΕΛ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γραπτού διαγωνισμού για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Euroscolaαισθάνθηκα ιδιαίτερη ικανοποίηση να με κατακλύζει, αφού το όνομά μου βρισκόταν στη λίστα των επιτυχόντων που κατόρθωσαν να διακριθούν για να συμμετάσχουν στην ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Το ταξίδι στο Στρασβούργο ήταν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία που θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η επίσκεψη στο κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του. Οι δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας μας επέτρεψαν να εκφράσουμε τις προσωπικές μας βλέψεις και οράματα για το μέλλον της Ευρώπης και να προβάλλουμε τους δικούς μας στοχασμούς σχετικά με τη λειτουργία των κανόνων-θεσμών. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το υψηλό επίπεδο προβληματισμού που διατυπώθηκε από τους νέους ευρωπαίους που αφορούσεεπίκαιρα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς και η σαφήνεια των απαντήσεων από πλευράς των υπεύθυνων. Την ολοκλήρωση της ημερίδας σηματοδότησε η διεξαγωγή του διαγωνισμού Eurogame και η συμβολική παρέλαση μπροστά στα έδρανα των ευρωβουλευτών. Ωστόσο, σημείο-σταθμό αυτής της εμπειρίας αποτέλεσε η επαφή μας με συνομήλικους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και η προώθηση της μεταξύ μας επικοινωνίας- συνεργασίας.

Το ταξίδι περιελάμβανε, επίσης, περιήγηση στην πόλη του  Στρασβούργου και επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής.

Όταν το ταξίδι έφτασε στο τέλος του τα συναισθήματα που με κυρίευαν ήταν ανάμεικτα. Η συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα συνέβαλε στη συνειδητοποίηση των αξιών, καθώς και στην αναγκαιότητα γόνιμης συνεργασίας για τη συνοικοδόμηση του μέλλοντος της Ευρώπης. Ευελπιστώ να συνεχίσουν να διοργανώνονται ανάλογα προγράμματα, γιατί προσφέρουν στους νέους αξέχαστες εμπειρίες αλλά και αφορμή για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων.

Μαρία Κωνσταντάκου – Μαθήτρια της Β’ τάξης

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή