Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Έκτακτη σύσκεψη Βρούτση – Μηταράκη για τις συντάξεις χηρείας

Έκτακτη σύσκεψη είχαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, με τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, με την παρουσία του Διοικητή του ΕΦΚΑ, με μοναδικό θέμα την εφαρμογή νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας, καθώς και την άμεση καταβολή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, «στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την καταβολή των συντάξεων χηρείας την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σχετική ρύθμιση νόμου είχε γίνει για καθαρά προεκλογικούς λόγους και χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την εφαρμογή της!»

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να επιλυθεί το θέμα οριστικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συγκεκριμένα, ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου, καθώς επίσης και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, ώστε οι συντάξεις να καταβληθούν το συντομότερο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή