Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκτός φυλακής για 48ώρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δ. Κουφοντίνας βγήκε από το σωφρονιστικό κατάστημα συνοδευόμενος από την σύζυγο και τον γιο του, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σε δηλώσεις της η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, επισήμανε ότι «η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο, που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές» και πρόσθεσε «ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση, κρίνοντας με βάση τον νομό χορήγησε την άδεια».

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας βγαίνει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η 48ωρη άδεια είναι η πρώτη που εγκρίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις του και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ.).

Σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση 2 φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στο Βαρνάβα Αττικής.
Είναι η πρώτη φορά που για τη χορήγηση της διήμερης άδειας συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από την στάση των άλλων 2 Μελών του συμβουλίου, για αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή