Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΕΛΣΤΑΤ: Μέσα στην ευρωπαΪκή 10άδα με τα περισσότερα θύματα από τροχαία ατυχήματα η Ελλάδα

   Αύξηση σημειώθηκε στο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα για τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς έχει προκληθεί πλειάδα τροχαίων ατυχημάτων οδηγώντας στο θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων. Πάντως, η Ελλάδα καταλαμβάνει μια θέση με 3 περιοχές της μέσα στην πρώτη ευρωπαϊκή δεκάδα με τα περισσότερα θύματα .   

   Αναλυτικά, μειώθηκαν κατά 13,2% οι νεκροί, αυξήθηκαν κατά 19,3% οι βαριά τραυματίες και κατά 2% οι ελαφρά τραυματίες. Εξάλλου φέτος υπήρξαν 66 νεκροί, 99 βαριά τραυματίες και 1.080 ελαφρά τραυματίες, έναντι 76 νεκρών, 83 βαριά τραυματιών και 1.059 ελαφρά τραυματιών τον Αύγουστο του 2017.

   Στην Ευρώπη υπάρχουν περιοχές που "κρατούν τα σκήπτρα" στην φοβερή μάστιγα των τροχαίων. Η χώρα μας συμμετέχει με τρεις περιοχές στην πρώτη δεκάδα των θυμάτων…  Πρώτη είναι το νότιο Αιγαίο, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά με 134 θανατηφόρα ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, την Πελοπόννησο που βρίσκεται στην έκτη θέση πανευρωπαϊκά με 124 νεκρούς και τη Στερεά Ελλάδα που είναι στην έβδομη θέση της πανευρωπαϊκής με 112 νεκρούς.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή