​Ενθουσίασε η παρουσίαση του βιβλίου για τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου  με τίτλο «Πολεμώντας και γράφοντας στα μέτωπα του Β΄ βαλκανικού πολέμου» και υπότιτλο «Έκθεσις Στρατιωτικού βίου 1913-1915».

Έλαβε χώρα την  Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην πανέμορφη αίθουσα της Κοινότητας Δροσερού από τον  Δήμο Πύλης και τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Δροσερού.

Το βιβλίο βασίστηκε στο προσωπικό ημερολόγιο του Βάϊου Νταλούκα το οποίο συνέγραψε κατά την πολυετή θητεία του ως Έλληνας στρατιώτης.

Ήταν συγκινητικές οι στιγμές που ο εγγονός του στρατιώτη, ο Βάϊος Νταλούκας μίλησε για τον παππού του και την ιστορία του.

Ενθουσίασαν το κοινό οι τοποθετήσεις – παρεμβάσεις των:

Παναγιώτη Νταλούκα, επιμελητή της έκδοσης,

Κατερίνας Παπανικολοπούλου-Ρομοσιού, τ. σχολικής συμβούλου Νηπιαγωγών και συγγραφέως

Ευθυμίου Αγγελάκη, Ταξιάρχου εν αποστρατεία και του

Νικολάου Παπαγεωργίου, Αντιστρατήγου εν αποστρατεία.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μελανία Παναγιωτίδου, εκπαιδευτικός.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, κλιμάκιο της ΣΜΥ, ο πνευματικός κόσμος της Πύλης και των Τρικάλων.
Χορηγός της έκδοσης του βιβλίου ήταν ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μαζί με όλους εσάς, αισθάνομαι και εγώ περήφανος που είμαι Έλληνας. Γιατί, εδώ, στον όμορφο χώρο της Κοινότητας, γράφεται Ιστορία. Ξεδιπλώνεται η ιστορία και η ζωή του στρατιώτη Βάϊου Νταλούκα, στα δύσκολα χρόνια από το έτος 1913 μέχρι το 1919.

Η ανάδειξη και προβολή τέτοιων μορφών, στις ημέρες μας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και  αναγκαία. Διότι σε καιρούς ηθικών «εκπτώσεων» και κοινωνικών αμφισβητήσεων, η προβολή των ηρώων του Έθνους,  αποτελούν ορόσημα πατριωτικά, φωτεινούς δείκτες, παρακαταθήκες και υποδείγματα για τις νέες γενιές των Ελλήνων».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή