​Ενδείκνυται η κατανάλωση πρωτεϊνης πριν τον ύπνο-Θετική η επίδρασή της στον οργανισμό

   Είναι γνωστό στους κύκλους αυτών που κάνουν γυμναστική ότι η κατανάλωση πρωτεΪνης πριν από τον ύπνο έχει θετική επίδραση στην αποκατάσταση των μυών και τον μεταβολικό ρυθμό. Ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στο γυμναστήριο ή όπου αλλού, χρειάζεται να πάρουμε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΪνης για την αναδόμηση των ‘’κατεστραμμένων’’ μυικών ιστών. Ιδανικά θα πρέπει να παίρνουμε 30 γραμμάρια πρωτεΪνης με κάθε κύριο γεύμα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής που βασίζεται και στη γυμναστική. Πριν τον ύπνο όμως, αποτελεί ευεργετικό για τον οργανισμό και τους μύες η κατανάλωση πρωτεΪνης.   
 
   Αν έχετε τη διάθεση να φάτε ένα πρόχειρο φαγητό πριν από τον ύπνο καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι ένα σνακ γεμάτο με πρωτεΐνη, όπως είναι το τυρί cottage είναι η καλύτερη επιλογή, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

   Όπως αναφέρουν ο αναπληρωτής καθηγητής Διατροφής, Επιστήμης Τροφίμων και Άσκησης, Michael Ormsbee και η Samantha Leyh, διαιτολόγος ερευνήτρια στο Air Force Research Laboratory, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης, περίπου 30 λεπτά πριν πάμε για ύπνο, φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην ποιότητα των μυών, τον μεταβολισμό και τη γενική υγεία.

   Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition», και σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες διατροφής όπου οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κανονικό φαγητό σε αντίθεση με ένα ρόφημα πρωτεΐνης ή κάποια μορφή συμπληρώματος που κατανάλωναν σε άλλες.

   Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ή ενεργές νεαρές γυναίκες της δεκαετίας των '20 οι οποίες κλήθηκαν να καταναλώνουν συγκεκριμένη ποσότητα τυρί cottage 30 έως 60 λεπτά πριν τον ύπνο. Οι ερευνητές θέλησαν ειδικά να δουν αν αυτό το τρόφιμο μπορεί να έχει αντίκτυπο στον μεταβολικό τους ρυθμό και την αποκατάσταση των μυών.

   Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ormsbee, οι ειδικοί υπέθεταν ότι η κατανάλωση κανονικής τροφής θα λειτουργούσε παρόμοια με την κατανάλωση πρωτεΐνης σε ρόφημα ή συμπλήρωμα και τώρα έχουν απτά δεδομένα και πραγματικά στοιχεία για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο οργανισμός όταν λαμβάνει πρωτεΐνη από κανονικό φαγητό πριν τον ύπνο.

   Αυτό όπως είπε, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, επειδή θα δώσει στο άτομο που κάνει μια καλή διατροφή απώλειας βάρους την εναλλακτική λύση να καταναλώσει κανονικά τρόφιμα αντί για σκόνες και υγρά.

   Η Leyh, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα χρησιμεύουν ως βάση για μελλοντική έρευνα για να βρουν τις ακριβείς μεταβολικές αντιδράσεις σε ολόκληρη την κατανάλωση τροφίμων. Όπως ανέφερε, ενώ τα συμπληρώματα πρωτεΐνης έχουν βρει απολύτως τη θέση τους, είναι σημαντικό να αρχίσουν οι επιστήμονες να συγκεντρώνουν δεδομένα και για τα τρόφιμα έτσι ώστε, να κατανοήσουν το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτές τις καταστάσεις.

   Ωστόσο, σημείωσε ότι με τη μελέτη αυτή δεν μπορούν να γενικεύσουν για όλα τα τρόφιμα, καθώς  χρησιμοποίησαν  μόνο το τυρί cottage αλλά, ελπίζουν να ανοίξει ο δρόμος σε μελλοντικές μελέτες όπου θα συμπεριλάβουν πολύ περισσότερα είδη φαγητών.

   Ο Ormsbee δήλωσε ότι η ερευνητική του ομάδα θα αρχίσει να εξετάζει περισσότερες επιλογές τροφών και θα διεξάγει μακροπρόθεσμες μελέτες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις βέλτιστες επιλογές τροφίμων που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα στο να ανακτήσουν ή να αναγεννήσουν τους χαμένους μύες τους και να έχουν μια καλύτερη συνολικά υγεία.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή