Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ενημέρωση για το πρόγραμμα επιστροφής προσφύγων και μεταναστών

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Τρικκαίων δείχνει την διάθεση του να σταθεί δίπλα σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας. Έτσι σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Το πρωί, στελέχη του ΔΟΜ (ο κ. Μάριος Τσιντέας ως υπεύθυνος και ο συνεργάτης κ. Ζαχαρίας Τάμπαχ) συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο κ. Ψύχος, μαζί με στελέχη από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και τον ειδικό συνεργάτη κ. Χ. Καλλιάρα, ενημέρωσαν για όλο το εύρος των δράσεων του Δήμου σχετικά με πρόσφυγες και  μετανάστες, τα τελευταία 4 χρόνια. Τονίστηκε η αμέριστη στήριξη της τρικαλινής κοινωνίας και η διεύρυνση των προγραμμάτων, μέσω και του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιντέας ενημέρωσε για τις δράσεις με τίτλο «Πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής και επιδοτούμενης επανένταξης προσφύγων και μεταναστών». Σημείωσε, δε, τις υπάρχουσες ευκολίες και έδωσε έναν αριθμό σημαντικό: τα τελευταία 6 χρόνια, συνολικά 44.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν επιστρέψει μέσω του ΔΟΜ στις πατρίδες τους.

Ο κ. Ψύχος τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προχωρήσει στην ενημέρωση των εν Τρικάλοις προσφύγων και μεταναστών, για τις πρόνοιες και τις δράσεις του εν λόγω προγράμματος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή