Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα στη Λαμία-Ανακαλύφθηκε μέρος της Αρχαίας Πόλης

   Απίστευτα ευρήματα μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτισμικής αξίας έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη μετά τις εργασίες κατεδάφισης σε οίκημα στην οδό Όθωνος, στο λόφο του ιστορικού κάστρου, στη Λαμία.

   Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας,Έφη Καράντζαλη, πρόκειται για ένα ακόμη κομμάτι του Αρχαίου Τείχους της πόλης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σημεία από το τείχος της Αρχαίας πόλης έχουν βρεθεί επίσης στις οδούς Θερμοπυλών, Παλαιολόγου, Έσλιν, Καραϊσκάκη και συνεχίζουν μέχρι και τον Άγιο Λουκά.

   Οι εργασίες κατεδάφισης φυσικά και διακόπηκαν στο σημείο για να γίνει η συλλογή αυτών των αρχαιολογικών στοιχείων που πρέπει και να αποκαλυφθούν με προσοχή τα αρχαία μνημεία.

   Οι περίοικοι όπως είναι φυσικό παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι τις εργασίες της ‘’αποκάλυψης’’ και αναμένουν να δούνε ολοκληρωμένα τα μνημεία που έφερε στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη.

   Σημειώνεται ότι, πριν τον 5ο αιώνα π.Χ. η Λαμία παρουσιάζεται σε γραπτές μαρτυρίες οχυρωμένη στην ακρόπολη και στη σημερινή πόλη ενώ οι διάφορες ανασκαφές που έχουν γίνει αποδεικνύουν τα παραπάνω με τα ευρήματα να μαρτυρούν ως σημαντικότερη περίοδο ανοικοδόμησης και πολεοδομικής οργάνωσης της αρχαίας πόλης το β' μισό του 4ου αι. π.Χ..

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή