Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Έως και 70 πόντους το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Έντονη είναι η χιονόπτωση που εξακολουθεί να πέφτει στα ορεινά και ημιορεινά σημεία του Νομού Τρικάλων μέχρι και αυτή την ώρα (και όπως φαίνεται θα εξακολουθήσει και καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας), με αποτέλεσμα πολλά ορεινά και ημιορεινά χωριά του Νομού να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως μας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης η κατάσταση είναι δύσκολή, πλην όμως αντιμετωπίσιμη, καθώς 42 μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά σημεία του Νομού προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει.

Το χιόνι σε ορισμένα σημεία (Αγία Παρασκευή, Βυτουμά, Περτουλιώτικα Λιβάδια) έχει φθάσει στους 70 πόντους και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει η Κορυφή, όπου συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη.

Σφοδρή χιονόπτωση επικρατεί επίσης αυτήν την στιγμή στην Καστανιά και στα Στουρναρέικα. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, με την προϋπόθεση βέβαια ότι από τα ημιορεινά σημεία και προς τα πάνω να απαιτούνται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που μας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης όσον αφορά την κατάσταση μετά την επέλαση του χιονιά στην περιοχή μας: «Έχω φθάσει σήμερα σε όλα τα χωριά του Νομού. Έχουν πολλά προβλήματα, όχι όμως από αυτά που δεν αντιμετωπίζονται».

Στην περιοχή της αρμοδιότητας του Δήμου Τρικκαίων αρκετό χιόνι έχει ρίξει στις παρυφές του Κόζιακα και συγκεκριμένα στα χωριά Γενέσι, Πρόδρομος και Ξυλοπάροικο, μας πληροφορεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης.

Κύριο μέλημα των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων ήταν να ρίξουν αλάτι σε σημεία του οδικού δικτύου που ενδεχομένως κατά την διάρκεια της νύκτας να αντιμετωπίσουν προβλήματα παγετού. Σύμφωνα με τον κ. Παζαΐτη αυτό έγινε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά την πόλη των Τρικάλων η χιονόπτωση, που ήταν έντονη κατά την διάρκεια της ημέρας, έχει σταματήσει. Προσοχή απαιτείται μόνο από τους πολίτες για ενδεχόμενο παγετό κατά την διάρκεια της νύχτας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή