Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επέλαση του τυφώνα <<Ουίλα>> στο Μεξικό

   Επελαύνει ο τυφώνας <<Ουίλα>> στις ακτές του Μεξικού από εχθές το βράδυ ο οποίος είναι κατηγορίας 3 με ανέμους 195χλμ/ώρα που εξαιτίας τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ζημιές έχουν υποστεί στέγες που ξεριζώθηκαν και λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων έχουν εκκενωθεί από τουριστικά θέρετρα περί τα 4.000 άτομα ενώ σημειώνεται πως έχουν προκληθεί έντονες πλημμύρες.

   Ο Ουίλα είναι ανάμεσα στους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει τις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό τα τελευταία χρόνια ενώ αναμένεται πάντως να εξασθενίσει γρήγορα καθώς θα κινείται πάνω από τη γη, σύμφωνα με πρόβλεψη του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων και Τυφώνων.

   Ο Ουίλα έπληξε μια περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μασατλάν 500.000 κατοίκων, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στη Σιναλόα ενώ είχε φθάσει στην ανώτατη βαθμίδα της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους 260 χιλιομέτρων την ώρα, τη Δευτέρα, πριν εξασθενίσει ξανά.

   Από την επέλαση του τυφώνα ενδέχεται οι βροχοπτώσεις να αγγίξουν και τα 45 εκατοστά.

   Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ενώ εικάζεται πως παρά την εξασθένισή του, ο τυφώνας παραμένει ακόμη πολύ επικίνδυνος.

   Στις περιοχές που αναμενόταν να πληγούν αναπτύχθηκαν προληπτικά μονάδες του στρατού για να συνδράμουν εάν οι ζημιές είναι μεγάλες.

   Σημειώνεται τέλος πως τον Σεπτέμβριο, είχαν υπάρξει τουλάχιστον 15 θύματα εξαιτίας των ξαφνικών πλημμυρών που προκάλεσαν οι βροχές στις Πολιτείες Σιναλόα και Μιτσοακάν ενώ την περασμένη εβδομάδα, 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην Οαχάκα (νότια), λόγω της κακοκαιρίας που σάρωσε την Πολιτεία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή