Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Έπεσαν» οι υπογραφές για έργα στο «νησάκι» του Μύλου Ματσόπουλου

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για ένα έργο που πέρασε από «κύμα» παλινδρομήσεων.

Μπορεί να πέρασαν …χρόνια από την μέρα που η Δημοτική Αρχή Τρικάλων υπόσχονταν ότι θα αξιοποιήσει πόρους των εσόδων του «Μύλου των Ξωτικών» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ειδικά προς την περιοχή του πάρκου Ματσόπουλου ως …αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά ήρθε μετά από …πιέσεις το πλήρωμα του χρόνου.

Σήμερα «έπεσαν» οι υπογραφές για έργα στο «νησάκι» του Μύλου Ματσόπουλου, έγινε ένα βήμα ώστε ο χώρος πίσω από τον Μύλο αποκαλούμενος και «νησάκι», να αξιοποιηθεί και ως χώρος αναψυχής και αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον Εκπρόσωπο της εταιρείας που αναλαμβάνει το έργο, υπέγραψαν την σχετική σύμβαση, για έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που είχε αποφασίσει εδώ και …χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο και η εταιρεία το αναλαμβάνει με έκπτωση 56% και υποχρέωση να το παραδώσει σε 6 μήνες δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου για να προλάβει ο Δήμος και τον ερχόμενο «Μύλο των Ξωτικών».

Σύμφωνα με την σύμβαση, θα κατασκευαστούν, περιπατητικός διάδρομος 1,5 χλμ και επιπλέον 500 μέτρα εναλλακτικών διαδρομών, στίβος άσκησης 628 μ2, ξύλινη περίφραξη και κατασκευή ξύλινων εξεδρών  δίπλα από τον  ποταμό, 2 μεταλλικές γέφυρες για σύνδεση της περιοχής με το «νησάκι», θα υπάρξει καθαρισμός και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και φωτισμός του χώρου.

Οι εργασίες αυτές,  αποτελούν τμήμα μιας συνολικότερης μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, για την δημιουργία χώρου άθλησης και αναψυχής στο «νησάκι» συνολικής έκτασης 13.500 μ2. με την Δημοτική Αρχή σε αναμονή εξεύρεσης και άλλων πόρων από την κεντρική εξουσία ώστε να αξιοποιήσει και να αναδείξει και τον Αγιαμονιώτη ποταμό που σήμερα συναγωνίζεται άνετα σε μορφή τον …Αμαζόνιο ως προς την …ζούγκλα του.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή