Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επικείμενη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στην Οκινάουα εν μέσω κόντρας με την Κίνα

   Σε μια κίνηση που στέλνει "σαφές μήνυμα" προς την Κίνα, προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφού σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται μεγάλη στρατιωτική άσκηση με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα στη ιστορική Οκινάουα της Ιαπωνίας.

   Σε κάποιο σημείο το 2019, ο αμερικανικός στρατός θα διεξάγει την πρώτη του δοκιμή σε ένα πυραυλικό σύστημα από το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Sankei Shimbun της Ιαπωνίας , οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τις ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τα επικείμενα σχέδια για τη διεξαγωγή δοκιμής πυραύλων από την Οκινάουα αργότερα φέτος.

   Η δοκιμή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και θα υπογραμμίσει το ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα στρατιωτικά προτερήματα των ΗΠΑ γύρω από την πρώτη νησιωτική αλυσίδα σε ενδεχόμενη μελλοντική σύγκρουση στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας ή γύρω από την Ταϊβάν.

   Το σύστημα πυραύλων που θα συμμετάσχει στη δοκιμή θα είναι το σύστημα τακτικών πυραύλων του Στρατού MGM-140 (ATACMS) από τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών M142 του Στρατού των ΗΠΑ(HIMARS), ανέφερε η εφημερίδα Sankei Shimbun . 

   Πρόκειται για ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με δυνατότητα εμβέλειας περίπου 300 χιλιομέτρων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή