Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επίσκεψη Γυμνασίου Οξύνειας στο Μουσείο Τσιτσάνη

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Εκεί περιηγηθήκαμε στα χώρια του Μουσείου και το υπεύθυνο προσωπικό ανέλαβε την περιήγησή μας σε όλες τις αίθουσες του.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο όροφο ενημερωθήκαμε για την ζωή και το έργο του Τσιτσάνη, είδαμε σπάνιους δίσκους, ακούσαμε κάποια από τα τραγούδια του στην σύγχρονη τζουκ μποξ και μάθαμε την πραγματική ιστορία του Σακαφλιά, απαλλαγμένη από τα μυθικά στοιχεία και τις παρεξηγήσεις με τις οποίες έχει από καιρό συνδεθεί.

Στο ισόγειο ξεναγηθήκαμε στα οθωμανικά λουτρά, τα οποία μάθαμε ότι λειτουργούσαν εκεί από το 16ο αιώνα. Είδαμε το χώρο εστίας, τις δεξαμενές νερού, καθώς και τους αγωγούς τροφοδοσίας και απομάκρυνσης του νερού. Επίσης, μάθαμε ότι το μπάνιο δεν ήταν απλή διαδικασία, καθώς οι λουόμενοι έπρεπε να περάσουν από διάφορους χώρους, ψυχρούς, χλιαρούς και θερμούς, επιμελούμενοι την περιποίηση του σώματος τους.

Στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Λαζαρόπουλου, οπότε είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο του και να θαυμάσουμε κάποιους από τους πίνακές του.

Τέλος, δίπλα στο κεντρικό κτίριο του μουσείου επισκεφθήκαμε το διοικητικό συμβούλιο των παλαιών φυλακών, όπου είδαμε μέρος από το αρχείο τους.

Αυτό που συνειδητοποιήσαμε είναι ότι το κτίριο κλείνει μέσα του μεγάλη ιστορία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή