Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επίσκεψη τo 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Μια δομή ουσίας για τον συνάνθρωπο επισκέφθηκαν μαθητές/τριες του τμήματος Νοσηλευτικής του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Πρόκειται για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων (στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο του Δήμου Τρικκαίων), τμήμα  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, που πλέον ονομάζεται Παράρτημα ΑμεΑ Τρικάλων κι αποτελεί μια ουσιαστική δομή κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους/τις εκπαιδευτικούς του τμήματος Νοσηλευτικής του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις καθημερινές ενέργειες, τις δυσκολίες, την ανθρώπινη διάσταση της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Οι περίπου 100 περιθαλπόμενοι με χρόνιες παθήσεις και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, αλλά και η επαγγελματική τους κατάρτιση, είναι οι τομείς στους οποίους υπάρχει έντονο το στοιχείο της προσωπικής φροντίδας και παρέμβασης του ειδικευμένου προσωπικού του Παραρτήματος. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν συνολικότερα για τον τρόπο λειτουργίας του Παραρτήματος, ενώ ταυτοχρόνως διαπίστωσαν και την ουσία της προσφοράς των νοσηλευτών, σε ιδιαιτέρως απαιτητικές δραστηριότητες.

Οι ευχαριστίες των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, προς τη διοίκηση του Παραρτήματος, αφορούν όχι μόνο στην υποδοχή τους και επεξήγηση των δραστηριοτήτων τους, αλλά και στη γενικότερη φροντίδα τους προς τον συνάνθρωπο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή