Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επιστροφή αναδρομικών 24.000 ευρώ στους βουλευτές

   Επιστροφή αναδρομικών σε βουλευτές που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες), ψήφισε η Βουλή. 

   Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προέβη τη Δευτέρα (12/11/2018) ο επικεφαλής της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «προκλητική κίνηση άνευ προηγουμένου».

   Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ, τα αναδρομικά στους βουλευτές ψηφίστηκαν σε τροπολογία μαζί με τα αναδρομικά στους ένστολους και φαίνεται πως είχαν κρατηθεί κρυφά. 

   Ειδικότερα στο άρθρο 14 της επίμαχης τροπολογίας, που ήδη αποτελεί νόμο του κράτους, προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς λειτουργούς και τα κύρια μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ενώ με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κύριες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού.

   Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν παραπάνω, έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές, τα αναδρομικά των οποίων ανέρχονται σε 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες).

   Υπενθυμίζεται ότι το μισθολόγιο των Ελλήνων βουλευτών είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με το μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι ο μεγαλύτερος καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στο δημόσιο τομέα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή