Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επιτυχημένη η «Διάλεξη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο» στην Καρδίτσα

Για μια ακόμη χρονιά η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, 8 Μαΐου μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού σχολείων της πόλης μας και οι δάσκαλοι τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και τη σωστή και ασφαλή χρήση των διάφορων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Οι ομιλητές, έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέπτυξαν στα παιδιά μέσα από παραδείγματα όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχουν για να εξασφαλίσουν ότι η χρήση του διαδικτύου δεν θα αποδειχθεί αιτία γέννησης προβλημάτων για τα ίδια, τις οικογένειες τους και τους φίλους τους. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους, μέσα από τις οποίες φάνηκαν το υψηλό ποσοστό καθημερινής και πολύωρης χρήσης διαδικτύου και γενικά ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά, αλλά και το πόσες γνώσεις έχουν ήδη σχετικά με το διαδίκτυο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την άμεση αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και αποτελεί συνέχεια μιας δράσης που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι διαλέξεις αυτές της τοπικής μας διοίκησης πραγματοποιούνται στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της Ένωσης μας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό μας. Στόχος μας είναι μέσα από τη διαρκή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και από ανθρώπους που είναι έμπειροι στο αντικείμενο τους, οι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να παίρνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και συμβουλές, προλαμβάνοντας τη δημιουργία πιθανών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή χρήση του διαδικτύου και ιδίως λόγω άγνοιας. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για την πραγματοποίηση της διάλεξης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή