Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εργαστήριο δεξιοτήτων ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε το 2ο ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων τον κο Αχιλλέα Βαϊόπουλο, εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Εργασίας Λάρισας, ψυχολόγο και Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του 2ου ΣΔΕ Φυλακών  Λάρισας, ο οποίος μίλησε εκτενέστατα για τη συναισθηματική Νοημοσύνη και την Ενσυναίσθηση.Τα δύο εργαστήρια τα οποίαδιεξήχθησαν στις 17 και 20 Φεβρουαρίου 2019 και έλαβαν μέρος στο 2ο ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων, παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι και των 5 τμημάτων καθώς και εκπαιδευτικοί.

Τη δράση διοργάνωσε η κα Ζώη Βασιλική, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του 2ουΣΔΕ Τρικάλων, η οποία υπήρξε συνεκπαιδεύτρια και αρωγός  των εργαστηρίων.

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν η ικανότητα χειρισμού, δηλαδή της ρύθμισης, των συναισθημάτων κάποιου άλλου ατόμου που  είναι ο πυρήνας της τέχνης των ανθρωπίνων σχέσεων. Για κάθε αρμονική σχέση στη ζωή μας η ρίζα της φροντίδας πηγάζει από τη συναισθηματική σύμπνοια, και από την ικανότητα για ενσυναίσθηση. Αυτή η ικανότητα – η ευχέρεια να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα των άλλων – βοηθά αποτελεσματικά σε μια ευρύτατη σφαίρα δραστηριοτήτων της ζωής, από τις πωλήσεις και τη διοίκηση γενικότερα, ως τις κοινωνικές (κοινωνική και πολιτική δράση) και τις οικογενειακές (σχέσεις γονέων, συζύγων, τέκνων). Η κατανόηση των συναισθημάτων στα επίπεδα αυτά βοηθούν τον εργαζόμενο και το στέλεχος να πετύχει τους στόχους του μέσα από την επιτυχία των στόχων της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να καταδείξει ότι η επιτυχία στη ζωή είναι συνυφασμένη με αυτό που σήμερα ονομάζεται: Συναισθηματική Νοημοσύνη, δηλαδή την ικανότητα του ανθρώπου για αυτοέλεγχο, ζήλο και επιμονή, ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ικανότητα να ανακαλύπτει κίνητρα για τον εαυτό του.

Θερμές ευχαριστίες  για την άρτια διεξαγωγή των εργαστηρίων οφείλουμε να δώσουμε τόσο στην Διευθύντρια του 2ουΣΔΕ Τρικάλων, κα Τρικαλιώτη Αθανασία όσο και στην Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων, κα Λύτσιου Μαρία.

Ας έχουμε όλοι χαραγμένο βαθιά στην καρδιά μας τούτο το εξαιρετικό ρητό:

«Το να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστόσκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο».

Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή