Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εργατική και αγροτική κινητοποίηση στα Τρίκαλα

Σε απεργιακή κινητοποίηση, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και πορεία διά μέσου των κεντρικών δρόμων της πόλης με κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο βρίσκονται σήμερα τα ταξικά εργατικά σωματεία, οι συνταξιούχοι, κοινωνικοί φορείς και αγροτικοί σύλλογοι του Νομού, με σημαίες του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων όσοι ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Ομιλητές στην συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας (Ηρώων Πολυτεχνείου) ήταν ο Απόστολος. Θωμόπουλος, εκπρόσωπος των Αγροτικών Συλλόγων και ο Γιώργος Λιατίφης, εκπρόσωπος των εργατικών σωματείων, οι οποίοι στις ομιλίες ζήτησαν να σταματήσουν:

– Η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, στον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

– Το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.

– Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της πρώτης λαϊκής κατοικίας.

Τόνισαν δε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους εργάτες και αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαν κερδίσει στα μπλόκα το 2016.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή