Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αερομετακίνηση για απεγκλωβισμό τραυματία στο Νοσοκομείο Τρικάλων!

Ένα σενάριο και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη έκβαση

Με μία από τις πιο απαιτητικές δράσεις ολοκλήρωσε το ΔΙΕΚ ΓΝΤ κλείνοντας έτσι τον φετινό κύκλο αντίστοιχων πρωτοβουλιών εκπαίδευσης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας, που περιλάμβανε σενάριο παροχής πρώτων βοηθειών ,ακινητοποίησης και απεγκλωβισμού τραυματία σε δυσπρόσιτο σημείο, μετά από κατάρρευση τμήματος του Νοσοκομείου, συνέπειας σεισμού καθώς και μεταφοράς του θύματος με αερομετακίνηση από τον 2ο όροφο στο έδαφος του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου.

Οι Ομάδες Διάσωσης που συμμετείχαν στην άσκηση, αποτελούνταν από μαθητές της σχολής μας, των Α και Ε εξαμήνων της ειδικότητας “Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου” καθώς και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ.

Για ακόμη μια φορά η δομή κάνει ένα βήμα μπροστά και “ψηλά”, δίνοντας τη δυνατότητα στους επίσημους καλεσμένους του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας καθώς και σε πλήθος κόσμου, να διαπιστώσουν τη διαφορετικότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται από το ΔΙΕΚ του Γ.Ν.Τ και το υψηλό επίπεδο παροχής γνώσεων.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γίνουν πρωταγωνιστές και ενεργά μέλη ομάδων παροχής πρώτων βοηθειών και να υλοποιήσουν τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης επειγόντων συνθηκών με άρτιο τρόπο εφαρμογής.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή