Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αεροπορική επίθεση με drone κατά του Ισλαμικού Κράτους από τους Αμερικανούς

Αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να αποφύγουν να ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο λόγω απειλών για την ασφάλειά τους, και όσοι βρίσκονται στις πύλες Αμπι, Ανατολική, Βόρεια ή υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να φύγουν αμέσως.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «απτές και αξιόπιστες απειλές». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι μια άλλη επίθεση είναι «πιθανή» επικαλούμενη ειδικούς ασφαλείας..

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.

Όσο αφορά την αεροπορική επιδρομή με drones η επίσημη δήλωση από τους Αμερικανούς ήταν:

«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων» ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή