Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Έρχεται νέος ΚΟΚ με παραβάσεις … αντικοινωνικής συμπεριφοράς των οδηγών

Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στον νέο ΚΟΚ «θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς με πρόστιμο βάσης». Το Νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στην συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. 

«Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης που ανακοίνωσε, ότι στον νέο ΚΟΚ «θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος». Μεταξύ των παραβάσεων αυτών προσδιόρισε την ομιλία  των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, την ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και την στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων. 

Μετά τις 2 αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί 1-2  μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις. «Θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας», ανέφερε ο Υπουργός.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι «με τον νέο ΚΟΚ θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας, ενώ θα καθιερωθούν ρυθμίσεις ΚΟΚ και σήματα για τα ποδήλατα. Ακόμα, θα προβλέπονται ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων και διπλωμάτων, για να ΄΄σπάσουν΄΄ τα κυκλώματα που λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα με τα φορτηγά κ.α.».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή